In Process / Seymour

Design Program:

Create landscape design surrounding this Mid-Century Modern Portland home. We’re starting with the installation of the back garden which was not previously accessible other than 3’ wide pathway which ran along the back of the house. At the outer edge of the existing pathway, the soil sloped up to an old arborvitae hedge and fence. The slope was entirely full of plants. We designed a new outdoor entertaining space which is closely linked to our client’s newly remodeled home. The back garden is divided by use, public and private. On one side, we chose sand-finished concrete for dining and lounging around the fire pit with linear plantings. On the other side, we chose crushed stone with sparse plantings, arranged in a naturalistic pattern and a low, black steel water feature to reflect the sky. The black Eos Communal Table and benches are from Design Within Reach, Adirondack chairs from Loll and Cup Planters in Abyss from Design Within Reach. The Caldera Corten fire pit is from Paloform.

Our design for the front garden will include a hardwood deck built at existing grade, low concrete walls, an entry from the street. Our mixed plantings will offer  privacy and separation from the street while also being welcoming to visitors.